Solidex bouwt transparant

Dit betekent voor U dat we vooraf volledige duidelijkheid scheppen met een ‘menukaart’ van werkzaamheden.

Ons verdienmodel is niet gebaseerd op ondoorzichtige ‘projectprijzen’ of voor U onverwacht meerwerk. Ons streven is dat U na afronding van Uw project een tevreden klant bent. Een klein of groot bouwproject is niet iets alledaags en wij zien het als onze taak om te voorkomen dat er fouten in het proces sluipen.

In principe rekenen wij geen voorrijkosten voor werken binnen de 40 Km enkele reis (volgens Google Maps), tenzij het kleine reparaties betreft. Indien een reparatie minder dan €500,00 excl. btw kost incl. materiaal, dan rekenen we een tarief van €50,00. Voor ritten van boven de 40 Km, rekenen wij voor iedere extra (van Km 40) gereden Km €0.30 excl. btw en vanaf 30 minuten na vertrek op de zaak (aantoonbaar mits digitale rittenregistratie) zal het uurloon van de medewerker(s) beginnen lopen. Indien wij tijdens een werk materialen dienen te halen bij onze lokale leveranciers, rekenen wij geen benzinekosten, wel dan geldt het normale uurtarief van de desbetreffende medewerker.
Wij starten onze werkdag om 7 uur (in uitzonderlijke gevallen is overleg hieromtrent uiteraard mogelijk). In totaal hebben onze werknemers recht op een pauze van 1 uur per dag. De indeling hiervan wordt per project overlegd/medegedeeld. Bij een starttijd van 7 uur, eindigt de werkdag om 16 uur.
Binnen wordt door onze medewerkers niet gerookt. We vragen hen tevens om hoofdzakelijk in de pauzes te roken en hiervoor een eigen asbak te voorzien. Wij zijn te gast bij uw bedrijf of woning en we gedragen ons daarnaar.

Bij aangenomen werken trachten wij steeds om alle benodigde materieel te voorzien in de offerte. Bij werken op regiebasis zullen we benodigd materieel steeds in overleg huren of wanneer we dit in eigen bezit hebben, met u overleggen. Wanneer we het benodigde materieel in eigen bezit hebben, zal dit doorgerekend worden aan 50% van de kosten van wat u normaal aan het verhuurbedrijf (Boels/Bo-Rent) zou betalen.

Solidex heeft overeenkomsten met lokale leveranciers. We realiseren ons dat een artikel online of bij een andere leverancier in theorie iets goedkoper kan zijn. Dit weegt in de praktijk niet op tegen de extra kosten om met veel leveranciers te werken. U kunt er van op aan dat we voor bouwmaterialen duurder dan € 500,- een prijsvergelijking doen. Wij nemen voor U het bestellen met alle risico’s van dien, het transport, de betalingen etc. over tegen een tarief van 15% van de prijzen exclusief BTW. Een lijst met goed uitonderhandelde prijzen t.b.v. Uw project overhandigen we tegelijk met de offerte aan U. U zult zien dat dit prettig werkt in de praktijk. Bij elke factuur krijgt U een volledige specificatie van ons.
Mocht U een projectprijs willen, dan is dit uiteraard gewoon mogelijk. Hiertoe maken we een open calculatie die we samen goed doorspreken en hierover rekenen we een risicotoeslag van 10%. U heeft de zekerheid over de uiteindelijke maximale prijs. Dit alles zonder vervelende ‘extra’ onderhandelingen tussendoor.
Offertetrajecten zijn vanzelfsprekend gratis. Voor tekeningen, constructieberekeningen, bouwaanvragen, ... zal er steeds op voorhand een passende offerte aangeboden worden, alvorens over te gaan tot enige vorm van werkzaamheden en bijbehorende kosten.

Uurtarieven

Wij zetten de juiste combinatie van vakmensen in om het werk optimaal uit te voeren volgens uw wensen. Wij adviseren U hierin en maken op basis van onze jarenlange ervaring een combinatie van de volgende functiegroepen:

Een "Leerling" draagt er aan bij dat onze meer ervaren mensen sneller voortgang realiseren. Kleine werkzaamheden voeren ze zelf uit en vanzelfsprekend selecteren wij alleen mensen met potentie en capaciteit om mee te denken met als doel hen op te leiden tot een volwaardig vakman. Het uurtarief voor een "Leerling" bedraagt €21.75 excl. btw.
Een "Junior" heeft al ervaring en inzicht en zal zelfstandig bouwwerkzaamheden oppakken, maar zal tevens onze meer ervaren mensen ondersteunen. Het uurtarief voor een "Junior" bedraagt €38.50 excl. btw.
Een "Senior" voert zelfstandig een bouwploeg aan, communiceert met onze voormannen en zorgt dat het werk tot volle tevredenheid en binnen budget uitgevoerd wordt. Het uurtarief voor een "Senior" bedraagt €48.50 excl. btw.
Onze "Voormannen" & "Projectbegeleiders" sturen projecten aan, zijn uw aanspreekpunt voor offertes en eventuele tussentijdse wijzigingen indien U dit wenst. Ze zullen U ook verregaand kunnen adviseren over bouwmethoden, gekozen oplossingen en ze denken met U mee. Ze zijn pas tevreden als ze iets extra’s hebben kunnen toevoegen aan Uw project. Zij zullen, indien het werk het vraagt, ook zeker zelf de handen uit de mouwen steken. Het uurtarief voor een "Voorman" of een "Projectbegeleider" bedraagt €55.00 excl. btw.